Birlikten Haberler

SKB'de projeler ve
çevreci tesis ödülleri tartışıldı

Başkanlığını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Sağlıklı Kentler Birliği, Danışma Kurulu üyeleri ile Ulusal Medya Planlaması,  Çevreci Tesis Ödülü ve 3-4-5 Mayıs da gerçekleşecek Trabzon buluşması ile ilgili konuların görüşülmesi için Bursa Merinos Park Gönül Dostları Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Sağlıklı Kentler Birliği Danışma Kurulu üyelerinden Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem SAKER, Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, Mimarlık Bölüm Başkanı ve Yapı Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer AKINCITÜRK, İstanbul Üniversitesi Coğrafya Bölümü Fiziki Coğrafya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış MATER, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan ERTÜRK, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel İRGİL,  Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Eski Genel Müdürü Mehmet Ali MERİÇ, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Yrd. Doç. Dr. Alpaslan TÜRKKAN, Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatörü Fehim FERİK ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Koordinatör Yardımcısı Ahmet AKHAN’ın katılımları ile gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Nalan FİDAN yaptı. Farklı alanlarda uzmanlaşmış danışma kurulu üyelerimiz ile Bursa’da ikinci defa bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Nalan FİDAN, gündemi oluşturan Ulusal Medya Planı ve projeleri, Çevreci Tesis Ödülü ve 3-4-5 Mayıs 2012 tarihlerinde gerçekleşecek Trabzon buluşması hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Birlik Müdürü Nalan Fidan’ın bilgilendirmesinin ardından Ulusal Medya Planı için Dörtok&Bersay İletişim firması, Sağlıklı Kentler Birliği’nin tüm Türkiye genelinde tanınırlığının artması, Sağlıklı Şehirler hareketinin yaygınlaştırılmasının sağlanması ve sağlıklı şehir bilincinin oluşturulması amacıyla ulusal iletişim araçları ile Birliğin tanıtım çalışmaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı sonunda tüm katılımcılar Sağlıklı Kentler hareketinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, halkla ilişkiler ünitesi, çocukluk yaşlarından itibaren sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması, daha temiz çevre, daha iyi beslenme alışkanlıkları, daha çevreci sanayi tesislerinin oluşturulması ve sağlıklı kent temalarından kentsel dönüşüm, deprem, sağlıklı konut ve bina kriterleri konularında görüşlerini paylaştı. Alınan bu görüşler Sağlıklı Kentler Birliği’nde ulusal projeler oluşturulması ve yol göstermesi amacıyla kullanılacaktır. Ayrıca 3-4-5 Mayıs tarihlerinde Birlik üyeleri Trabzon Konferansında Sağlıklı kentleşme ve kentsel dayanıklılık konularında bir araya geleceklerdir.